HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Miltä hypomania/mania tuntuu?

Masennus, mania ja kaksisuuntainen mielialahäiriö.
tyrion
Viestit: 57
Liittynyt: Ti 13 Syys 2016, 22:59

Miltä hypomania/mania tuntuu?

ViestiKirjoittaja tyrion » To 20 Loka 2016, 22:17

Kiinnostaisi tietää varsinkin kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavien kokemuksia, että miltä hypomania tai mania tuntuu? Huomaako sitä edes itse tilanteen ollessa päällä, vai tajuaako sen vasta jälkikäteen kun läheiset tai oma lääkäri kertoo?

Näin maallikkona ajatellen tuntuu, että jos masennus ja mania vuorottelee, niin sen osaisi itse sitten tunnistaa ja tajuta että ahaa, nyt alkaa olla liian hyvä fiilis ja kova vauhti taas päällä. Vai onko olo silloin niin itsevarma, että luulee tavallaan "parantuneensa" ja pystyvänsä mihin tahansa?

Millainen maniavaiheen loppu sitten on? Loppuuko se niin kuin seinään ja romahtaa kerrasta masennuksen puolelle? Vai vaimeneeko se vaan hiljalleen pois?

hanna74
Viestit: 19
Liittynyt: La 05 Marras 2016, 10:27

Re: Miltä hypomania/mania tuntuu?

ViestiKirjoittaja hanna74 » La 05 Marras 2016, 14:31

hypomaniassa on hyvä olo, voi olla myös agressiivinen. maniassa noi voimakkaammin. harvemmin mul on ylikierroksia nykyään.

Avatar
Mestari Kush
Viestit: 6
Liittynyt: To 02 Maalis 2017, 12:40

Re: Miltä hypomania/mania tuntuu?

ViestiKirjoittaja Mestari Kush » To 02 Maalis 2017, 14:21

Itse koen sen lämpimänä hehkuna ja ylitsevuotavana onnen tunteena vaikka asiat olisivatkin päin helvettiä oikeasti. Olen viisas ja nopea älyinen, tästä johtuen myös ylimielinen joskus liiankin kanssa. Ennen kielsin koko homman ja opin vasta äskettäin ajattelemaan koko asiaa mutta kun kaksisuuntainen on todettu ja homman itselleen myöntänyt, mielialanvaihtelut saavat varpailleen ja toki se saa sitten tunnustelemaan että "jaahas, mitäs tällä kertaa"..
Lost my mood ring today. Not sure how I feel about it

Avatar
tulirotta
Viestit: 13
Liittynyt: Su 30 Loka 2016, 21:07
Paikkakunta: Nukkelaakso

Re: Miltä hypomania/mania tuntuu?

ViestiKirjoittaja tulirotta » To 06 Heinä 2017, 18:34

Siltä että kiljun hysteerisenä hyvän musan tahdissa.
Siltä etten pysy paikoillani.

Ja siltä etten hallitse itteäni edes ostareilla tai kaupassa....
Kaikella rakkaudella,
Mirette.

http://miretenmaailma.blogspot.fi

ziifou
Viestit: 9
Liittynyt: Ma 06 Marras 2017, 8:55

Re: Miltä hypomania/mania tuntuu?

ViestiKirjoittaja ziifou » Ke 08 Marras 2017, 11:06

Minulla se menee hypomanioissa niin, että tulee ostosvimma ja muutenkin menee kovaa. Olen sen verran oppinut hallitsemaan ongelmaa, että käyn ostoksilla sellaisissa paikoissa, joissa ostoksen voi palauttaa kuukauden sisällä. On muutama tonni säästynyt, kun vauhkoominen loppuu ja alkaa kaduttaa mitä on ostanut. Toinen mistä huomaa on se, että kun tekee vaikka iltapalaa, niin kaikki tekeminen on nopeutettua. Hirveä kiire tehdä kaikki mahdollimman nopeasti. Hemot menevät hitaiden ihmisten kanssa, hitaasti toimien maksupäätteiden, kassakoneiden kanssa hyvin nopeasti. Kerran jäi ostokset tiskille, kun maksupääte ei saanut kysyttyä pin-koodia ~5sec sisällä. Ei vain pystynyt jäämään siihen odottamaan, vaan kiskaisin kortin matkaan ja lähin menemään. Sama homma, jos paukkaa päälle silloin kun on nukkumassa vaikka päikkäreitä, niin aika nopeasti sitä on jossain kaupassa hakemassa jotain millä ei tee mitään. Joskus aikaisemmin ennen kun tiesin mistä on kyse, niin ton vouhkaamisen sai kanavoitua johonkin järkevään, mutta nyt se on sitten mitä on ja depressio painaa pahasti päälle 99% ajasta. En sitten tiedä missä taas mennään, kun tässä on viikon pari pystynyt kirjottamaan kaikenlaista, mutta uuden auton ostaminen, vanhan pari vuotta tilalle onneksi kuihtui pois parissa päivässä itsestään :lol: Mutta itse tunteena se on helvetillinen polte ja pakko lähinnä ostaa jotain tällä hetkellä, vaikka järki on vähän mukana, mutta ei pysty välttämättä estämään mitenkään.

---
https://olikotassakaikki.blogspot.com

Palaa sivulle “Mielialahäiriöt”