HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Näettekö unia?

Vapaata keskustelua muustakin kuin mielenterveysongelmista.
haitula
Viestit: 59
Liittynyt: Su 11 Syys 2016, 21:26

Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja haitula » Ti 20 Syys 2016, 4:53

Joskus 15-16 -vuotiaana näin jatkuvasti kamalia painajaisia. Se oli niin hurjaa että oli jo pelottavaa mennä nukkumaan. Painajaiset alkoi pyöriä päässä jo ennen kuin edes sammutin valot tai suljin silmät. Onneksi se jossain vaiheessa loppui.

Ajoittain näen nykyäänkin ihan mielettömiä unia. Joskus ne voi yhdistää esim. uuden lääkken aloitukseen, mutta minulla on kyllä kausia muutenkin, kun seikkailen unissani milloin missäkin. Välillä tuntuu, että aamulla on ihan loppu kun on koko yön jahdannut kaiken maailman örkkejä - tai ollut itse jahdattavana, tai muuten vain matkustellut ympäri maailmankaikkeutta mitä omituisimpien tyyppien kanssa.

Viime yönä näin unta, että minulta hajosi poskihammas. Siitä yhdestä poskihampaasta tuli hammasmurskaa kaksi kukkuraista kourallista. Outs.

Nyt ei oikein innosta mennä nukkumaan kun ahdistaa taas niin perusteellisesti.

Vieras

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke 21 Syys 2016, 20:21

Nykyään harvemmin enää painajaisia, mutta lapsena näin yhtä ja samaa painajaista toistuvasti pitkän aikaa. Olikohan tavallista stressaavampi kausi menossa. Toistuiko sinulla sama teema tai jopa ihan sama uni monta kertaa?

Yhteen väliin unissani oli paljon kuolleita, ihan random-ruumiita ja joku tuttukin. Aika sekava olo herätä siihen kun unessa tapaa vuosia sitten kuolleen ihmisen :shock: Muutaman minuutin saa keräillä itteä ennen kuin uni tulee uudestaan..

Tuo on kyllä totta, että joskus on tosi väsynyt olo herätessä kun on nähnyt tosi pitkän ja useita juonenkäänteitä sisältävän unen. Niinkuin ois ollut itse jonkun toimintaelokuvan roolissa koko yön, ei siinä paljoa saa levätyksi :D

haitula
Viestit: 59
Liittynyt: Su 11 Syys 2016, 21:26

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja haitula » Pe 30 Syys 2016, 3:27

Vieras kirjoitti:Nykyään harvemmin enää painajaisia, mutta lapsena näin yhtä ja samaa painajaista toistuvasti pitkän aikaa. Olikohan tavallista stressaavampi kausi menossa. Toistuiko sinulla sama teema tai jopa ihan sama uni monta kertaa?

Yhteen väliin unissani oli paljon kuolleita, ihan random-ruumiita ja joku tuttukin. Aika sekava olo herätä siihen kun unessa tapaa vuosia sitten kuolleen ihmisen :shock: Muutaman minuutin saa keräillä itteä ennen kuin uni tulee uudestaan..

Tuo on kyllä totta, että joskus on tosi väsynyt olo herätessä kun on nähnyt tosi pitkän ja useita juonenkäänteitä sisältävän unen. Niinkuin ois ollut itse jonkun toimintaelokuvan roolissa koko yön, ei siinä paljoa saa levätyksi :D


Lapsena/nuorena oli pari painajaista jotka toistuivat samanlaisina tai hieman muunneltuine/kehittyneenä useamman kerran. Aikuisiällä ei onneksi enää.

Tässä joku vuosi sitten näin unta, jossa oli mukana jo yli 20 vuotta sitten kuollut pappani. Ja juu, se oli aika hämmentävää. Mutta toisaalta, mun uneni yleensä on vain ja ainoastaan hämmentäviä, olipa siellä kuolleita tai ei :mrgreen:

hiljaisuudenvankina
Viestit: 27
Liittynyt: Ke 21 Syys 2016, 11:19

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja hiljaisuudenvankina » Pe 30 Syys 2016, 17:14

Näen tosi usein unia. Onneksi ei joka kerta painajaisia. Mummon kuoleman jälkeen oli pitkä kausi et näin joka yö painajaisia
elamahiljaisuudessa.blogspot.fi

chewbaccas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma 03 Loka 2016, 21:51

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja chewbaccas » Ke 05 Loka 2016, 0:43

Nykyään nukun jo paremmin ja nään ihan "tavallisiakin" unia toisinaan. Viimeyönä näin unta mun kuolleesta pikkusiskosta, on kauhee ikävä sitä, mutta toisaalta ainakin toistaseks unissa siitä on tullut vaan sen hyvät piirteet (nauru, ilo, vitsit jne.) esiin eli on ollut vaan hyviä unia. Toisaalta kamalaa aamulla sitten taas muistaa, miten asianlaita oikeesti on.

Avatar
wendigo
Viestit: 31
Liittynyt: Ma 03 Loka 2016, 18:32

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja wendigo » Su 23 Loka 2016, 16:23

Olen koko ikäni nähnyt ja muistanut uneni. Pidän unien katselusta vaikka ne olisivat painajaisia (tiedän unessa näkeväni unta), joten ei pelota. Näen myös ns. selkounia aika usein. Ja jotta asia vaikuttaisi vielä hullummalta, pystyn jonkun verran vaikuttamaan unien tapahtumiin. Mulle unien näkeminen on rikkaus. Kuin katselisi elokuvia. Tulisin varmaan "sairaaksi" jos en näkisi ja muistaisi unia.

Avatar
Piip
Viestit: 42
Liittynyt: Pe 21 Loka 2016, 19:20

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja Piip » Su 23 Loka 2016, 21:59

Tavoitteenani on joka yö mennä tähtialukselle oppimaan uutta ja saamaan tarvittavaan hoitoakin, niistä minulla ei ole mitään muistikuvia , mutta herään yleensä virkistyneenä. Esim. siriuslaiset ,andromeliaiset, pleiadiaiset ja arcturulaiset.

ihmevakooja
Viestit: 157
Liittynyt: Su 02 Huhti 2017, 22:26

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja ihmevakooja » Su 16 Heinä 2017, 14:09

wendigo kirjoitti:Olen koko ikäni nähnyt ja muistanut uneni. Pidän unien katselusta vaikka ne olisivat painajaisia (tiedän unessa näkeväni unta), joten ei pelota. Näen myös ns. selkounia aika usein. Ja jotta asia vaikuttaisi vielä hullummalta, pystyn jonkun verran vaikuttamaan unien tapahtumiin. Mulle unien näkeminen on rikkaus. Kuin katselisi elokuvia. Tulisin varmaan "sairaaksi" jos en näkisi ja muistaisi unia.Minulla on samankaltainen suhde uniin, mutta jotenkin lievempänä, vakiompana? Muistan uniani aika hyvin, joskus harvoin voin hallita uniani, usein hallitsen lentämistä, leijumista tai pitkiä hyppyjä, mutta harvoin täysin. Ikäänkuin vasta opettelisin sitä taitoa. Ja tämä ilmassa vietetty aika alkaa usein siitä, että unessani tajuan, että hei, tämähän on unta, aika lentää! :D
Muistan uneni lähes joka aamu, mutta sitä olen myös harjoitellut. Harmistun, jos en onnistu muistamaan uniani. Nautin niiden muistelemisesta ja näen harvoin painajaisia tai edes epämiellyttäviä unia, mutta silloin kun näen, saatan herätessäni olla aika musertunut, eli tunnetilat jäävät valveillaoloaikaankin.
Ole aina rehellinen ja ole aina empaattinen - myös itsellesi ja itseäsi kohtaan

Freni
Viestit: 136
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja Freni » To 01 Maalis 2018, 11:34

Joo mä näen unia joka yö jotain kummaa kelaan päässä niinku filmiä kattelis. Viime yönä näin semmosta unta et olin yötä jossain hotellissa ja ku meinasin lähtee aamulla autolla johonki niin ne sanoi et ei saa mennä omalla autolla ku tarttee käyttää hotellin autoa niin kauan ku hotellissa asuu. No, ne antoi sitte avainnipun jossa oli monta auton avainta ja ne avaimenperät oli semmosia mistä näkyi aina kunkin auton merkki ja ku mä katoin sitä niin eihän siinä ollu yhtään Fordia. Mä sanoinki siitä niille ja ne vaan tuumas että joo ei taida olla. (Mulla itellä on Ford Escort ja se on oikeesti maailman paras auto.) Mut siinä unessa mä valitsin niistä hotellin autoista Lancia delta s4 ja se oli semmonen rallipeli millä ne joskus kasariruvulla paasas pikataivalta kaasu pohjassa. Joskus mä näen sellaisia unia missä mä luen niinku jostain kirjasta lukis et mitä tapahtuu, mä näen ne unet siis tekstimuodossa.

Ja sitte yks yö..hävettää sanoa mutta mä näin unta. Että. Mä. Halasin. Psykiatria. Siis WTF? Minä kaikista maailman ihmisistä haloo jotain psykiatria meen varmana halaileen. Se uni sai mut oikeesti epäilemään että onko mulla ison pyörän laakerissa klappia häh?

Vaikka no joo, oonhan mä kerran halannu oikeestikin yhtä kallonkutistajaa, mutta sitä ei lasketa ku mä olin silloin niin huonossa kunnossa ja se auttoi mua niin jotenki siinä oli vaan semmonen tilanne että tuli fiilis että sitä vaan niinku teki siilleen ja niin. Eikä se psykiatri yhtään ihmetelly että mä sitä sillä lailla halasin, mutta se kai johtuu siitä et se on työssään nähny niin monenlaista hiihtäjää. Mutta on se tosi noloa muistella tommosia kömmähdyksiä mitä on tehny.

Freni
Viestit: 136
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja Freni » La 04 Elo 2018, 12:15

Mä en tajua miksi mä näen joskus unta että mä juttelen psykiatrin kanssa. Niinku taas viime yönä oli semmonen uni. Miksi ihmeessä? Päiväsaikaan yritän parhaani mukaan vältellä kyseistä ammattikuntaa mutta yöllä se on näköjään eri meininki joo. Viime yönä tosiaan juttelin yhden psykiatrin kanssa. En nyt oikeesti haloo vaan unessa. Vois vaikuttaa siltä että johan oli tylsä uni ku vaan jutellaan mutta ei se ollu. Vaikka ei se kuiteskaan niin jännä uni ollu ku se missä mä olin 60-luvulla Bodom järvellä just sinä aamuna kun yöllä oli tapahtunu se telttasurma. Se uni oli sitäpaitsi mustavalkoinen ja siinä oli vanhoja autoja ja ihmisillä päässä niitä ihme hattuja mitä ne siihen aikaan käytti. Joku sanoi jotain Seppo Boismanista ja mä mietin että kuka se on murhaaja mahtaa olla. Välillä mietin sitä joo mutta enimmäkseen kattelin niitä puita mitä siellä Bodomjärven rannalla kasvoi, mä katoin et vähänx ne on isoja. Ja sudenkorentoja ja sammalia tutkin ja kaikkia luontohavaintoja tein. Mielenkiintoinen uni. Vaikka en mä ihmettele yhtään jos mä tommosia unia näen, koska joskus meinasin rikospoliisiksi mut en päässy kouluun. Enemmän mä ihmettelen niitä psykiatri unia. Ei niissä ikinä tapahdu muuta ku et mä juttelen niiden kanssa ja joskus halaanki niitä (joo tiedän-noloa). Kummallista. Peräti merkillistä. Mä en pelkää niitä lekureita niissä unissa kumminkaan, ei ne niinku mitään painajaisia oo. Mutta huomattavasti parempi olo tänä aamuna oli ku aikoihin kun sai yöllä ”keskustella” psykiatrin kanssa. Oli jotenki terapeuttinen se uni.

EAP
Viestit: 137
Liittynyt: Ke 15 Maalis 2017, 22:35

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja EAP » La 04 Elo 2018, 23:18

Näen paljon unia ja yleensä muistan myös ne aamulla... Joskus erittäin raakoja painajaisia ja joskus ihan mukavia unia..Isä vainaja niiissä välillä aina kummittelee..

Jotku unet on teemaltaan aina toistuvia...Näin vuosi kymmeniä unta että on erittäin raskas kävellä eteenpäin enkä millään oikein jaksa nostaa jalkaa toisen eteen..Se uni on väistynyt olenkohan mennyt eteenpäin elämässä tai joku taakka on jo käsitelty...

Freni
Viestit: 136
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Näettekö unia?

ViestiKirjoittaja Freni » Ke 26 Syys 2018, 15:25

Viime yönä kun taas vaihteeksi näin unta et juttelin psykiatrin kanssa :roll: joo niin mulla oli reppu mukana vastaanotolla jostain kumman syystä. No sitte sieltä repusta rupes kuuluun jotain ihme hurinaa ja kun mä katoin niin siellä oli mun korvalappustereot eli walkmanit ja mä aattelin että playnappi oli menny itekseen päälle. No mä painoin stoppia mut ei se lakannu pyörittämästä sitä kasettia ja kun mä otin patterikotelosta paristot pois niin ei se lakannu sittenkään. Siinä se vaan pyöri menemään. Peräti merkillistä. Olo oli kyllä kevyempi noin niinku psyykkisesti oli tosi hyvä fiilis ku heräsin, ei niinkään sen soittimen takia vaan koska sai psykiatrin kanssa keskustella. Se vastaili mun kysymyksiin ja ihan järkeviä jutteli vaikka vaan unessa mutta kumminki. Enhän mä oo psykiatria nähny niinku todellisuudessa (jos ei niitä unia lasketa) 5 kuukauteen tai ollu psyk.polilla tai missään muuallakaan.

Viime viikolla mä näin unta et ajoin rallia ja sijoituin yleisessä luokassa neljänneksi. Ja autona mulla oli se mun oma Ford Escort. Niinku sillä jossain rallikisoissa pärjäisi :lol:

Palaa sivulle “Vapaa jutustelu”