HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Nukkuminen

Elämäntaparemontilla nuppi kuntoon? Ruokavalio, liikunta, meditointi, mindfulness, vitamiinit, luontaistuotteet jne.
tunnevammainen
Viestit: 22
Liittynyt: La 24 Syys 2016, 19:15

Nukkuminen

ViestiKirjoittaja tunnevammainen » Ti 20 Joulu 2016, 19:48

Miten (hyvin, huonosti...) nukutte?
Kuinka paljon?
Millanen unirytmi?

Oon pidemmän aikaa nukkunu miten sattuu. Iltasin en saa unta, nukahdan vasta aamulla tai päivällä ja nukun iltaan. Nyt on tullu koko yön ja seuraavan päivän valvomiset, silti en välttämättä illalla saa unta. Joskus saatan ottaa väsyttävää lääkettä (melatoniini, ketipinor) mut jos otan vaan melatoniinin, nukun pari vaan tuntia. Ketipinorin (/+melatoniinin jos otan 21.30 jälkeen ni ei mitään toivoa päästä ennen puolta päivää sängystä ylös.

Luulen et univajeesta seuraa ahdistus, ahdistus kai aiheuttaa vapinaa, huimausta, sitä että on koko ajan kuuma, ulkonakin ja oksettaa. Vaikee muistaa asioita tulee varmaan univajeesta.

Mut miten teillä muilla? Onks teillä joku lääke/joitaki lääkkeitä jo(i)ta otatte saadaksenne unta?
Pessimisti ei pety.

Zaela
Viestit: 23
Liittynyt: Su 30 Loka 2016, 14:42
Paikkakunta: Turku

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Zaela » Ke 21 Joulu 2016, 16:37

Melatoniini 3 mg iltaisin, mikäli aamulla pitää herätä.

Nytkin kello tulee puoli kaksitoista ja aamulla pitäisi taas herätä kouluun, ei ole mennyt oikein putkeen taas tämä(kään) ilta. Tämä kuvio on hyvin tyypillinen, tulee valvottua liian myöhään koska ei varsinaisesti väsytä, sitten menee liian myöhään nukkumaan, herääminen on vaikeaa, toista joka toinen päivä. Voisin nukkua kyllä ties kuinka pitkään, en herää kännykän ääniin enkä maanjäristyksiin - ainakaan en muista sitä, eräs aamu huomasin että kännykässä oli hälytyssovellus auki (ei siis vain taustalla kuten yleensä), mutta muistikuvaa maanjäristyksestä tai hälytyksestä ei ole.
Nukahtaminen on vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa ovat painajaiset. Sanotaan, että melatoniini voi aiheuttaa painajaisia, mutta mulla kyllä tulee niitä runsaasti, vaikka nukkuisi ihan luonnollisesti. Nukun parhaiten, mikäli nukun jonkun toisen ihmisen vieressä. En osaa sanoa mistä se johtuu varsinaisesti, mutta tuntuu, että silloin unen laatu on parempaa ja olen yksinkertaisesti virkeämpi nukuttuani jonkun kanssa. Valitettavasti suurimman osain öistäni vietän yksin, ja sitten unet ovat sen mukaisia. Painajaiset sisältävät lähinnä kuolemaa, onnettomuuksia tai muuten vain painostavan tunnelman.

Univajeesta seuraa tunnilla nuokkumista, väsymystä (yllättävää, eikö?) ja kurjaa oloa, mutta tuntuu että menen aika pitkälti koko ajan jonkinlaisessa univajeessa - tai sitten unen "ylitarjonnassa" kun nukun sen 12 h sellaista huonolaatuista unta.
I'm a suffer-genius and
Vivi-sex symbol

EAP
Viestit: 130
Liittynyt: Ke 15 Maalis 2017, 22:35

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja EAP » To 16 Maalis 2017, 0:35

Melatoniini 4.5 mg ja ketipinor 25 mg näillä nukun yöllä..Muuten menee vuorokausi rytmi täysin sekaisin ja valvon yöt ja käyn vasta päivällä nukkumaan :shock:

ihmevakooja
Viestit: 157
Liittynyt: Su 02 Huhti 2017, 22:26

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja ihmevakooja » Ke 05 Huhti 2017, 17:39

Minula ei onneksi ole ollut nukkumiseen liittyviä ongelmia useaan vuoteen. Ainoastaan nukkumaan menemiseen liittyviä huonoja tapoja. Ts. on vaikea mennä kiltisti kymmeneltä nukkumaan, vaikka sen 100% varmasti kiitollisena huomaa seuraavana aamuna hyväksi ratkaisuksi.
Ole aina rehellinen ja ole aina empaattinen - myös itsellesi ja itseäsi kohtaan

Freni
Viestit: 120
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Freni » To 19 Huhti 2018, 9:49

Joku ylivireystila vissiin päällä tai jotain. Viime yönä heräsin klo 2 ja valvoin viiteen. Koko aika oli semmonen olo et pitäis lähtee pihalle juokseen tai hyppiin tai riehuun muuten vaan. Kuuntelin musiikkia ne 3 tuntia sitte ja samaa kasettia koko sen ajan oikeestaan tuli pyöritettyä. Leevi&the Leavingsin Musiikkiluokka levyä kelasin vähänx siinä on hyviä kappaleita! Kannatti varmaan soittaa muuten stereoita täysillä. Ei sillä että se ketään haittais tai kenenkään yöunia häirittis koska yksin asun keskellä metsää. Mutta ei kai sitä kovin helposti uudestaan nukahda jos 80 dB pauhaa stereoista korviin..Nyt väsyttää mutta ei sillai et sais nukuttuu. Pitäis viedä stereot ulos niin sitte sais kunnolla pomppia musan tahtiin.

Palaa sivulle “Elämäntavat”