HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Nukkuminen

Elämäntaparemontilla nuppi kuntoon? Ruokavalio, liikunta, meditointi, mindfulness, vitamiinit, luontaistuotteet jne.
tunnevammainen
Viestit: 22
Liittynyt: La 24 Syys 2016, 19:15

Nukkuminen

ViestiKirjoittaja tunnevammainen » Ti 20 Joulu 2016, 19:48

Miten (hyvin, huonosti...) nukutte?
Kuinka paljon?
Millanen unirytmi?

Oon pidemmän aikaa nukkunu miten sattuu. Iltasin en saa unta, nukahdan vasta aamulla tai päivällä ja nukun iltaan. Nyt on tullu koko yön ja seuraavan päivän valvomiset, silti en välttämättä illalla saa unta. Joskus saatan ottaa väsyttävää lääkettä (melatoniini, ketipinor) mut jos otan vaan melatoniinin, nukun pari vaan tuntia. Ketipinorin (/+melatoniinin jos otan 21.30 jälkeen ni ei mitään toivoa päästä ennen puolta päivää sängystä ylös.

Luulen et univajeesta seuraa ahdistus, ahdistus kai aiheuttaa vapinaa, huimausta, sitä että on koko ajan kuuma, ulkonakin ja oksettaa. Vaikee muistaa asioita tulee varmaan univajeesta.

Mut miten teillä muilla? Onks teillä joku lääke/joitaki lääkkeitä jo(i)ta otatte saadaksenne unta?
Pessimisti ei pety.

Zaela
Viestit: 23
Liittynyt: Su 30 Loka 2016, 14:42
Paikkakunta: Turku

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Zaela » Ke 21 Joulu 2016, 16:37

Melatoniini 3 mg iltaisin, mikäli aamulla pitää herätä.

Nytkin kello tulee puoli kaksitoista ja aamulla pitäisi taas herätä kouluun, ei ole mennyt oikein putkeen taas tämä(kään) ilta. Tämä kuvio on hyvin tyypillinen, tulee valvottua liian myöhään koska ei varsinaisesti väsytä, sitten menee liian myöhään nukkumaan, herääminen on vaikeaa, toista joka toinen päivä. Voisin nukkua kyllä ties kuinka pitkään, en herää kännykän ääniin enkä maanjäristyksiin - ainakaan en muista sitä, eräs aamu huomasin että kännykässä oli hälytyssovellus auki (ei siis vain taustalla kuten yleensä), mutta muistikuvaa maanjäristyksestä tai hälytyksestä ei ole.
Nukahtaminen on vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa ovat painajaiset. Sanotaan, että melatoniini voi aiheuttaa painajaisia, mutta mulla kyllä tulee niitä runsaasti, vaikka nukkuisi ihan luonnollisesti. Nukun parhaiten, mikäli nukun jonkun toisen ihmisen vieressä. En osaa sanoa mistä se johtuu varsinaisesti, mutta tuntuu, että silloin unen laatu on parempaa ja olen yksinkertaisesti virkeämpi nukuttuani jonkun kanssa. Valitettavasti suurimman osain öistäni vietän yksin, ja sitten unet ovat sen mukaisia. Painajaiset sisältävät lähinnä kuolemaa, onnettomuuksia tai muuten vain painostavan tunnelman.

Univajeesta seuraa tunnilla nuokkumista, väsymystä (yllättävää, eikö?) ja kurjaa oloa, mutta tuntuu että menen aika pitkälti koko ajan jonkinlaisessa univajeessa - tai sitten unen "ylitarjonnassa" kun nukun sen 12 h sellaista huonolaatuista unta.
I'm a suffer-genius and
Vivi-sex symbol

EAP
Viestit: 136
Liittynyt: Ke 15 Maalis 2017, 22:35

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja EAP » To 16 Maalis 2017, 0:35

Melatoniini 4.5 mg ja ketipinor 25 mg näillä nukun yöllä..Muuten menee vuorokausi rytmi täysin sekaisin ja valvon yöt ja käyn vasta päivällä nukkumaan :shock:

ihmevakooja
Viestit: 157
Liittynyt: Su 02 Huhti 2017, 22:26

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja ihmevakooja » Ke 05 Huhti 2017, 17:39

Minula ei onneksi ole ollut nukkumiseen liittyviä ongelmia useaan vuoteen. Ainoastaan nukkumaan menemiseen liittyviä huonoja tapoja. Ts. on vaikea mennä kiltisti kymmeneltä nukkumaan, vaikka sen 100% varmasti kiitollisena huomaa seuraavana aamuna hyväksi ratkaisuksi.
Ole aina rehellinen ja ole aina empaattinen - myös itsellesi ja itseäsi kohtaan

Freni
Viestit: 135
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Freni » To 19 Huhti 2018, 9:49

Joku ylivireystila vissiin päällä tai jotain. Viime yönä heräsin klo 2 ja valvoin viiteen. Koko aika oli semmonen olo et pitäis lähtee pihalle juokseen tai hyppiin tai riehuun muuten vaan. Kuuntelin musiikkia ne 3 tuntia sitte ja samaa kasettia koko sen ajan oikeestaan tuli pyöritettyä. Leevi&the Leavingsin Musiikkiluokka levyä kelasin vähänx siinä on hyviä kappaleita! Kannatti varmaan soittaa muuten stereoita täysillä. Ei sillä että se ketään haittais tai kenenkään yöunia häirittis koska yksin asun keskellä metsää. Mutta ei kai sitä kovin helposti uudestaan nukahda jos 80 dB pauhaa stereoista korviin..Nyt väsyttää mutta ei sillai et sais nukuttuu. Pitäis viedä stereot ulos niin sitte sais kunnolla pomppia musan tahtiin.

Outolintu16
Viestit: 18
Liittynyt: La 08 Loka 2016, 14:15
Paikkakunta: kymenlaakso

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Outolintu16 » Ti 25 Syys 2018, 13:24

Itellä on kuulemma menossa joko mania tai hypomania. Tiedä sitten kumpi. Lyhyimmät yöunineni ovat 3 1/2 h ja pisimmät 7 1/2 h.
Itellä nukkuminen ei kyllä vaikuta. Samalla tavalla "sählään" nukun sitten 3 1/2 h tai 8h.

Iltasin menee ketipinor 100mg - jonka olen lahjakkaasti jättänyt ottamatta viimeiset 2 viikkoa

En ota ketipinoria sillä se hidastaa
All I want to do
is be more like me
and less like you

F32.2

Freni
Viestit: 135
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Nukkuminen

ViestiKirjoittaja Freni » To 27 Syys 2018, 10:00

No mä saan nykyään ihan hyvin nukutuksi joo syys-lokakuulla tosin herään vähän myöhemmin mitä yleensä koska kellojen siirto keväällä aiheuttaa ihmiselle suurinpiirtein mielisairauden kaltaisen tilan tai sydänkohtauksen -haloo jos joskus 1500eKr on siirretty kelloa tuntia aikasempaan sen takia että näkis metsästää mammutteja keihään kanssa jo klo5 aamulla eikä tarttis pitää öljylyhtyä päällä niin kauaa aikaa illalla kun perkaa kalaa tai vuolee vasaran vartta dinosauruksen luusta niin mitä kettua se enää 2018 vaikuttaa!? Ei oo mun vika etten päässyt ajoissa tänään(kään) punkasta ylös. Jos se viisarien vekslaus ei lopu niin ens keväänä kyllä ajan Eskortilla Brysseliin EU:n päämajan portaille parkkiin ja sanon niille kravattikaulaisille salkkumiehille että sind Sie dummkopf oder was!!!! Jättäkää ne kellot rauhaan!!!!! Täytyy olla sama heppu joka keksi lobotomian ja kesäajan, kummassakaan ei oo mitään mieltä. Mitähän muuta se äijä on vielä keksinytkään?

Nukkumisesta vielä. Aamuyöstä heräilen toisinaan aika useinki mutta uudestaan nukahdan. Ei mulla oo nukkumisen kanssa häikkää muulloin paitsi silloin jos oon tajuttoman huonossa kunnossa noin niinku psyykkisesti. Puolisentoista vuotta sitte viimeksi oli silleen että nukuin pari tuntia, valvoin kolme tuntia, nukuin ehkä tunnin ja nousin sängystä ylös. Aika koomainen olo oli koko päivän sitten koulussa kyllä.

Palaa sivulle “Elämäntavat”