HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

Elämäntaparemontilla nuppi kuntoon? Ruokavalio, liikunta, meditointi, mindfulness, vitamiinit, luontaistuotteet jne.
Vieras

Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti 13 Syys 2016, 23:38

Mitä liikuntaa harrastat ja kuinka usein? Oletko huomannut vaikutuksia henkiseen hyvinvointiin?

someo559
Viestit: 33
Liittynyt: Pe 23 Syys 2016, 18:15

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja someo559 » To 29 Syys 2016, 8:31

Itse yritän kävellä noin tunnin päivässä ja siihen päälle tehdä viikossa yhden pienen aeroobisen treenin ja lisäksi yhden salitreenin. En aina pääse tuohon, mutta yritän ainakin.

Yleisesti ottaen liikunta ei mulla ehkä suoraan paranna oloa niin paljoa, mutta ainakin paino pysyy hallinnassa (mikä on elintärkeää kun lääkkeet lisää ruokahalua) ja ehkä sillä vähän vaikutusta on, ainakin tuolla kävelyllä kun tulee poistuttua kotoota.
Diagnoosi: skitsoaffektiivinen häiriö

rottapoika
Viestit: 3
Liittynyt: Pe 23 Syys 2016, 14:06

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja rottapoika » Ke 05 Loka 2016, 9:27

Mä en muuten harrasta hirveesti liikuntaa, mutta koiran kanssa tulee liikuttua aika paljon. Toi on tosin vasta 4kk joten ei ihan täyspitkiä lenkkejä vielä tehdä, mutta kyllä päivässä tulee käveltyä sellanen 6-10km. Yks lenkki kestää 30-60min, ja on pituudeltaan yleensä noin 2 km. Jonkun verran tulee siis liikuttua päivittäin, mutta mitään niin sanottua hikiliikuntaa en harrasta ollenkaan :D Ennen koiraa ei oikeestaan tullut liikuttua, keväällä kävin satunnaisesti lenkeillä mutta kesäksi laiskistuin enkä sen koommin käynyt kuin vasta nyt syksyn tullen :D

metsienmies
Viestit: 1
Liittynyt: Ke 05 Loka 2016, 9:31

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja metsienmies » Ke 05 Loka 2016, 9:35

Käyn aamuisin lenkillä koiran kanssa. Yleensä neljä km. Keväällä pilkoin polttopuita noin 12 kuutiometriä.

BlueInGreen
Viestit: 5
Liittynyt: La 29 Loka 2016, 17:02

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja BlueInGreen » Ma 31 Loka 2016, 17:27

Hyötyliikuntaa. En omista autoa enkä tällä hetkellä edes fillaria, joten kävelyä tulee aika paljon, muutaman kerran viikossa myös ihan muuten vaan. Kahvakuula löytyy myös, se on ihan hauskaa treeniä!

Ainakin omalla kohdalla oon huomannut liikunnan vaikuttavan tosi positiivisesti mielialaan, mutta en ole löytänyt sopivaa harrastusta. Oma-aloitteisuus on toisinaan kateissa, niin olisi hyvä olla jotain aikataulutettua/ohjattua liikuntaa. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Avatar
Piip
Viestit: 42
Liittynyt: Pe 21 Loka 2016, 19:20

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja Piip » Ma 31 Loka 2016, 22:09

Käsipunttien nostoa silloin kun niska-hartia kremppani sallivat sen.

rride
Viestit: 24
Liittynyt: Ti 30 Touko 2017, 14:10

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja rride » Ma 24 Heinä 2017, 15:28

Pyöräilen vähintään pari kertaa viikossa 5-10km, lähinnä siksi etten kestä olla neljän seinän sisällä koko viikkoa. Jos saan olla rauhassa ja ajaa hiljaisilla reiteillä, niin kyllä se vaikuttaa heti mielialaan. Tulee paljon kevyempi olo, tuntuu ettei kanna enää hirveetä painolastia.

Vivrei
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 27 Syys 2016, 17:13

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja Vivrei » Ke 11 Loka 2017, 22:54

Vaikuttaa ja paljon. Koirien kanssa tulee käveltyä metsissä yleensä parisen tuntia päivässä, joskus enemmän joskus vähemmän. Vaellusreissuilla oon ihan eri ihminen, ympäristö ja jatkuva varmaan isoimmassa roolissa mutta eiköhän se liikuntapuolikin piristä silloinkin. Nyt oon aloittanut canicrossinkin pitkän tauon jälkeen, lenkeillä ja hetki niiden jälkeen on huomattavasti parempi olo.

Ja kyllä huomaa voinnissa jos metsälenkit jää välistä. Kaupunkilenkit ei ole yhtä tehokkaita, vaikka tyhjää parempia nekin. Lähteminen on vaikeinta, kun metsään asti pääsee aika kuluukin tosi nopeasti ja monesti tekisi mieli jäädä pidemmäksikin aikaa, mutta mun kunnolla ei ihan mahdottoman kauaa metsässä rämmitä.

ziifou
Viestit: 9
Liittynyt: Ma 06 Marras 2017, 8:55

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja ziifou » Ke 08 Marras 2017, 10:53

Minulla on pyöräily, joka auttaa jollain tasolla. Voi olla, että fillaroidessa pääsee hetkeksi eroon kaikesta *askasta, eikä päässä vatvo kaikenlaiset ajatukset. Voi myös olla, että ihan turhaan ja tekee sitä vain sen takia, että olisi jotain tekemistä. Ankeimmilla hetkillä ajatuksissa kulki lähinnä se, että ajeli holtittomasti pyörällä suojateiden yli katsomatta tuleeko ketään, samalla salaa toivoen, että joku ajaisi päälle ja joutuisi sairaalaan. Onneksi tällä hetkellä pyörät pyörivät rauhallisesti.

---
https://olikotassakaikki.blogspot.com

Outsider
Viestit: 19
Liittynyt: Pe 08 Joulu 2017, 14:44
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja Outsider » Pe 08 Joulu 2017, 16:58

Käyn kuntosalilla muutamia kertoja viikossa ja voisi sanoa että se on henkisesti elinehto minulle. Se poistaa kohdallani selkeästi stressiä ja ahdistuneisuutta.
Paska reissu mutta tulipahan tehtyä :lol:

Freni
Viestit: 135
Liittynyt: La 10 Helmi 2018, 12:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Auttaako liikunta ahdistukseen/masennukseen?

ViestiKirjoittaja Freni » Ti 27 Helmi 2018, 19:31

Tottakai liikunta auttaa vaikka mihin! Ahdistukseen, masennukseen, hajotukseen, ketutukseen, ikävään suruun ja kaipuuseen, ja tasaa se sitäki jos on ylikierroksilla, saa purettua energiaa..oikeestaan se siis auttaa kaikkeen muuhun paitsi flunssaan. Se kun laittaa kuulokkeet korville ja mp3- soittimen soimaan ja juoksee pitkin metsäpoluja tai hietateitä ja kuuntelee siinä samalla reipasta rallia niin silloin sitä pääsee niinku hetkeksi eroon kaikesta ja tulee superhyvä fiilis. Joku endorfiinihumala tai vastaava tila.

Ja kävelykin auttaa tietysti joo mieli virkistyy siinäki. Ite kun oon juossu siitä asti kun oon ollu vaahtosammuttimen kokoinen, siis säännöllisesti lenkillä on tullu käytyä niistä ajoista asti, niin sitä on niinku tottunu juokseen ja käveleen ja pyöräileen, eikä vaan osaa enää liikkumista lopettaa eikä oo mitään tarvettakaan lakata juoksemasta. Eikös jossakin laulussaki lauleta et puhu mitä puhut mut juoksemista älä lopeta (vaikka suunta puuttuu)..

Justiin sitäpaitsi taas kympin juoksin. Pakkassäässä on hyvä juosta kun on niin paljo happea ilmassa.

Palaa sivulle “Elämäntavat”