HUOM!
Keskustelufoorumi ei korvaa lääkäriapua! Kaikki viestit ovat vain käyttäjien omia mielipiteitä. Muutokset hoitosuunnitelmaan on tehtävä aina oman lääkärin kanssa!
Kriisitilanteessa soita Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (päivystää arkisin klo 9.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00-07.00).

Lääkkeet ahdistukseen

SSRI- ja SNRI-lääkkeet, trisykliset masennuslääkkeet, bentsodiatsepiinit, beetasalpaajat, MAO-estäjät, psykoosilääkkeet, lääkkeiden sivuvaikutukset ym.
carino
Viestit: 4
Liittynyt: Pe 04 Marras 2016, 15:10

Lääkkeet ahdistukseen

ViestiKirjoittaja carino » Pe 27 Tammi 2017, 21:56

Onko kukaan syönyt venlafaxinia ahdistukseen? Miten on toiminut ja onko tullut jtn haittavaikutuksia? :roll:

Zaela
Viestit: 23
Liittynyt: Su 30 Loka 2016, 14:42
Paikkakunta: Turku

Re: Lääkkeet ahdistukseen

ViestiKirjoittaja Zaela » Ti 31 Tammi 2017, 16:20

Mulla on venlat masennukseen ja ahdistukseen (ennen ahdistukseen, nykyisin masennukseen mut samapa tuo, oireet samat diagnoosi vain erilainen). 150 mg/päivä, tällä hetkellä mennyt reilu puoli vuotta kyseisellä annoksella. Sivuvaikutuksia oli alussa ruokahaluttomuus, nykyisin ehkä lähinnä satunnaiset muljahdukset sydämessä/lisälyönnit - saattavat myös johtua migreeninestolääkkeestä Candesartanista.

Ahdistusta venlat mielestäni helpottavat vain jonkin verran. Edelleen saan välillä pahoja ahdistuskohtauksia, mutta uskon yleisestikin että ahdistus on luonteeltaan enemmän "tietoisesti" hoidettavaa kuin masennus. Venlat lieventävät esimerkiksi irrationaalisia pakkoajatuksiani tehokkaasti, ennen pakkoajatuksia oli liikaa ja ne olivat todella pahoja, nyt niitä ei ole ollenkaan. Ahdistus on tällä hetkellä "siedettävää", uskoisin että harjoittelulla yms saisi parempaan kuntoon. Että toimii ja toimii, antaa hyvän lähtökohdan opetella esim. ahdistuksen hallintakeinoja yms.
I'm a suffer-genius and
Vivi-sex symbol

Palaa sivulle “Lääkkeet”